به گزارش قدس آنلاین، سید جواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی درباره گلایه معلولان درباره اجرا نشدن ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان در گفتوگویی گفت: حدود ۴۰۰ هزار نفر مشمول ماده ۲۷ این میشوند که بر طبق آن، افراد مشمول باید حداقل معیشت و دستمزد را داشته باشند. حداقل معیشت و دستمزد تقریبا برای امسال ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. با احتساب این مبلغ تقریباً ۴۵ هزار میلیارد تومان فقط برای ماده ۲۷ لازم داریم. در مقابل این ۴۵ همتی که نیاز داریم تنها ۲.۲ همت داشتهایم و این وضعیت همان ناترازی است که درموردش صحبت میکنیم.
وی تصریح کرد: در عین حال یک موضوع را نباید فراموش کرد و آن موضوع این است که همین میزان نیز در طول سنوات گذشته رو به رشد بوده است. در سال ۱۴۰۱ بودجه بهزیستی ۰.۹ همت بود و ما ۲.۱ همت افزایش بودجه داشتهایم.
حسینی در مورد ظرفیت کمکهای داوطلبانه مردمی نیز تصریح کرد: در کشور هزاران مددکار، نیروی توانبخشی، بیناییسنجی، فیزیوتراپیست، هنرمند و ورزشکار داریم که حاضرند در قالب طرح داوطلبان (مانند طرح بانک زمان که در سوئد و سوئیس پیاده میشود) به ما کمک کنند. ما انشاءالله شبکه داوطلبان را به راه میاندازیم که اگر در کنار آن تقویت NGOها نیز انجام شود، نیروی انسانی ما تأمین خواهد شد. ما همین الان هم در حال انجام همینکار هستیم. همین الان سازمان بهزیستی ۱۸ هزار نیروی رسمی در سراسر کشور و ۳۰ هزار مؤسسه و مرکز دارد که در حال انجام کارهای بهزیستی و دادن مجوز به مردم هستند.
وی ادامه داد: منابع اعتباری ما باید از چندین محل تأمین شود. یکی اعتبارات دولت است که همه به دنبال آن هستند؛ دوم CSR (مسئولیت اجتماعی) است و سوم دریافت مجوزهایی است که بتوانند برای ما ارزش افزوده ایجاد کنند تا به کمک آن کار کنیم. چهارمین منبع خیرین و شبکه داوطلبان مردمی هستند. اگر این ۴ ظرفیت را به کار بگیریم، هر سازمانی هم کمبود اعتبار پیدا کند ما پیدا نخواهیم کرد؛ بهشرطی که این هنر را داشته باشیم که این ظرفیتها را به کار بگیریم. ما باید با کمک مردم و یکدیگر در عرصه اجتماعی از مشکلات جامعه را بکاهیم. هیچ دولتی بهتنهایی نمیتواند مشکلات اجتماعی را به دوش بکشد. اکنون مشکلات در ابعاد مختلف جامعه دیده میشوند و نمیتوان توقع داشت که یک سازمان هیچ مشکلی نداشته باشد.
«فاطمه عباسی» معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی درباره وضعیت اجرای طرح غربالگری ژنتیک گفت: اهمیت این طرح در پیشگیری از معلولیتها، هم از نظر هزینه-فایده و هم از منظر اینکه نیروی انسانی سالم و مولد برای یک نظام ایجاد میکند کاملاً واضح و مشخص است. به همین واسطه سازمان بهزیستی غربالگری بینایی شنوایی و ژنتیک را -که پیشتر نیز انجام میداده است- با همان شدت و حدت انجام میدهد. غربالگری اوتیسم را نیز داریم اما در سنین دو تا ۵ سال انجام میشود.
وی افزود: ما ۳۳۰ مرکز ژنتیک داریم که مشاورههای پیش از ازدواج، حین بارداری و مشاوره را برای افرادی که دارای معلولیت هستند انجام میدهند. در این مراکز شجرهنامه افراد ترسیم میگردد و اگر نیاز باشد به آزمایشگاههایی که طرف قرارداد ما هستند ارجاع داده میشوند و تا سقف ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هزینه آزمایش ژنتیکشان را تقبل میکنیم.
نظر شما